Језик:

Region:

Ер Србија И Мензис Авиејшн обавили прву у потпуности електричну ротацију авиона

03 April 2024

Српска национална авио-компанија Ер Србија и британски Мензис авиејшн (Menzies Aviation), спровели су данас на београдском аеродрому, први пут у региону, отпрему летова уз коришћење возила искључиво на електрични погон. Прве у потпуности „електричне“ ротације обављене су на авионима Ер Србије, типа ербас А319, YУ-АПЛ који је полетео из Београда ка Подгорици и YУ-АПФ, који је полетео из Београда ка Тивту. Мензис авиејшн, који је 5. марта 2024. године преузео послове земаљског опслуживања летова Ер Србије на београдском аеродрому од компаније Белгрејд ерпорт (Belgrade), у свом возном парку има већи број возила на електрични погон. Употреба тих специјализованих возила за изгуравање авиона, превоз пртљага и других, утицаће на смањење карбонског отиска у домаћем авио-саобраћају.

„Изузетно смо задовољни због успешно спроведене прве потпуно електричне ротације на београдском аеродрому, остварене у сарадњи са компанијом Мензис авиејшн. Та иницијатива представља корак ка смањењу карбонског отиска. Ер Србија континуирано тежи друштвено-одговорном пословању, а данашња прекретница потврђује нашу преданост у том погледу. Радујемо се будућој сарадњи и заједно са компанијом Мензис, настојаћемо да позитивно утичемо на комплетну заједницу“, рекао је Јиржи Марек, генерални директор Ер Србије.

Ер Србија и Мензис авиејшн су у октобру 2023. године потписали Меморандум о разумевању. На тај начин је покренута промена оператера земаљског опслуживања на београдском аеродрому у циљу унапређења нивоа услуге српске националне авио-компаније, као и бољег корисничког искуства за путнике. Мензис авиејшн је водећи глобални пружалац услуга и у Београду обавља опслугу ваздухоплова, регистрацију путника и пртљага, као и њихово укрцавање на летове Ер Србије.

Претрага

Подели

Регистрација

Повољније до резервације уз онлајн профил! Региструј се и оствари попуст у износу од 10% на цену карте, без аеродромских такси.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Регистрација

Још неколико информација потребних за креирање профила

Лични подаци

Титула

Поље је обавезно за попуњавање
Поље је обавезно за попуњавање
Поље је обавезно за попуњавање
Поље је обавезно за попуњавање

Пол

Поље је обавезно за попуњавање

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Хвала на регистрацији!

Провери мејл јер ти ускоро стиже промо-код са попустом за твоје наредно путовање!

Заборављена лозинка

Без бриге. Само нам пошаљи свој имејл и послаћемо ти линк за креирање нове лозинке.

Mandatory field

Лозинка је ажурирана

Послали смо линк за ресетовање лозинке на Вашу мејл адресу